Mielone w cieście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować i tworzyć nowe potrawy. Cieszę się, gdy komuś smakuje, bo to motywuje mnie do działania.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● gotowe ciasto francuskie
    ● 2 jajka
    ● cebula
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
    ● sos do pieczeni (ciemny) lub pieczarkowy
    ● 250 g pieczarek

Mielone w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i natkę drobno kroimy,
    dodajemy do mięsa, wbijamy
    jajko. Doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • 2. Ciasto rozkładamy, wykładamy
    równomiernie warstwę
    mięsa i zwijamy roladę.
  • 3. Żółtko rozkłócamy, smarujemy
    wierzch rolady. Pieczemy
    godzinę.
  • 4. Pieczarki myjemy i smażymy
    na patelni, aż odparuje
    woda, solimy. Sos przygotowujemy
    według przepisu na
    opakowaniu. Roladę podajemy
    z sosem i pieczarkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy