Mielone serowo-cebulowe

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy!

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego z indyka
    50 g żółtego sera
    2 łyżki bułki tartej
    2 cebule
    1 jajko
    Sól
    Pieprz
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia

Mielone serowo-cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju lub smalcu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy