Mielone kule nadzewane kaszą jaglana

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mielone z kasza jaglana w środku....pyszna alteratywa dla zwykłych mielonych..polecam...

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego indyczego
    1/2 szklanki kaszy jaglanej
    jajko
    1 łyzka mąki
    kajzerka namoczona
    koper
    bułka tarta
    curry
    pieprz czarny
    sól himalajska

Mielone kule nadzewane kaszą jaglana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kaszę wypłukać i ugotować w wodze z dodatkiem soli do miękkości. Dodać odrobinę curry, chili i wymieszać .
    2. Mięso zmielić wymieszać z jajkiem i mąką , odciśnięta bułką.posiekana cebulą posiekanym koperkiem i odstawić na 30 minut do lodówki.
    3. Z Kaszy formowac kuleczki wielkości orzecha włoskiego a następnie oklejać je mięsem, tworząc kotlety. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec 20 minut w 200 stopniach.Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy