Mielona karkówka z pieca

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Mielona karkówka z pieca

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g zmielonej karkówki
    3 ząbki czosnku
    pół marchewki i pietruszki z rosołu
    pęczek natki pietruszki
    2 łyżki bułki tartej
    średnia cebula
    jajko
    sól, pieprz
    szczypta tymianku, ostrej papryki,kilka kropel sosu sojowego
    opakowanie szpinaku (liście)
    kilka kropel cytryny
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielona karkówka z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielona karkówka z pieca 1. Do mięsa włożonego do większej miski dodać posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojoną cebulę, startą marchewkę i pietruszkę, jajko. Przyprawić solą, pieprzem, rozgniecionymi ząbkami czosnku, sosem sojowym, tymiankiem i ostrą papryką. Dodać dwie łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszać. Podzielić na dwie części.
  • Mielona karkówka z pieca 2. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim szpinak. Wyłączyć ogień, doprawić przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i kilkoma kroplami cytryny.
    Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia. Na spodzie umieścić jedną część mięsa, następnie na mięso wyłożyć szpinak i przykryć drugą częścią mięsa.
  • Mielona karkówka z pieca 3. Zapiec w piecu rozgrzanym do 180 st C ok 20-25 min.....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować