Mięciutka rolada z kremem i galaretką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nawet osoby które są na diecie nie oprą się mojemu przepisowi-gwarantuję. Zapraszam do spróbowania

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki wiśniowej
    500 ml śmietany kremówki
    4 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    0,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki mąki
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 op.cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mięciutka rolada z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięciutka rolada z galaretką plus kawa 1. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Odstawić w zimne miejsce do stężenia, pokroić w kwadraciki. Umyte jaja dzielimy na białka i żółtka.Białka ubijamy na sztywno dodając na końcu żółtka z cukrem.Delikatnie mieszamy.Cukier waniliowy , mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie przesiewamy. Gdy będzie gotowTak przygotowane ciasto delikatnie wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę. Pieczemy 25 minut w temp.180 s.c .a ,dopiero gdy nieco ostygnie ( będzie ciepła) zwijamy w ściereczkę.Chłodzimy.Roladę po rozwinięciu smarujemy ubitą śmietaną kremówką. Na koniec wtykamy kwadraciki galaretki. Znów zwijamy i chłodzimy.Po 2 godzinach rolada w pełni gotowa do spożycia
  • 2. Umyte jaja dzielimy na białka i żółtka.Białka ubijamy na sztywno dodając na końcu żółtka z cukrem.Delikatnie mieszamy
  • 3. Cukier waniliowy , mąkę oraz proszek do pieczenia dokładnie przesiewamy
  • 4. Tak przygotowane ciasto delikatnie wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę. Pieczemy 25 minut w temp.180 s.c .
  • 5. Gdy będzie gotowa ,dopiero gdy nieco ostygnie ( będzie ciepła) zwijamy w ściereczkę.Chłodzimy
  • 6. Roladę po rozwinięciu smarujemy ubitą śmietaną kremówką. Na koniec wtykamy kwadraciki galaretki. Znów zwijamy i chłodzimy.Po 2 godzinach rolada w pełni gotowa do spożycia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować