Miodowo - czekoladowy sernik gotowany

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób

Miękki, puszysty, pyszny.

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    4.1/2 szklanki mąki
    300 g margaryny
    4 łyżki miodu
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    4 łyżki kwaśnej śmietany
    2 jajka

    Ser:
    1 kg sera mielonego
    125 g masła
    1 szklanka cukru
    1 duży cukier waniliowy
    3 jajka
    2 żółtka
    1/2 szklanki mleka
    1 budyń czekoladowy
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3 łyżeczki kakao
    100 g płatków migdałowych

    Forma: 24 / 36 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Miodowo - czekoladowy sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i dokładnie posiekać.
  • 2. Jajka lekko ubić z cukrem, dodać miód, śmietanę i wymieszać. Przelać do mąki i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na trzy części.
  • 3. Wyciąć trzy kawałki papieru do pieczenia na wielkość formy. Wałkować ciasto na papierze i wkładać razem z papierem do formy. Piec 13 - 15 minut w temp.190 stopni. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.
  • 4. Masło roztopić w garnku. Osobno ubić jajka i żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać kakao i krótko zmiksować.
  • 5. Do roztopionego masła dodać ser i jajka, wymieszać i mieszając zagotować.
  • 6. Budyń połączyć z mąką ziemniaczaną, dodać mleko, wymieszać i wlać do gotującego się sera. Mieszać, najlepiej ręcznym mikserem i gotować do zgęstnienia.
  • 7. Gorącym serem przełożyć placki. Ostatni, trzeci placek też cienko posmarować i posypać migdałami, lekko uprażonymi na suchej patelni. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować