Miodowo - czekoladowy sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i dokładnie posiekać.
2.Jajka lekko ubić z cukrem, dodać miód, śmietanę i wymieszać. Przelać do mąki i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na trzy części.
3.Wyciąć trzy kawałki papieru do pieczenia na wielkość formy. Wałkować ciasto na papierze i wkładać razem z papierem do formy. Piec 13 - 15 minut w temp.190 stopni. Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia.
4.Masło roztopić w garnku. Osobno ubić jajka i żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać kakao i krótko zmiksować.
5.Do roztopionego masła dodać ser i jajka, wymieszać i mieszając zagotować.
6.Budyń połączyć z mąką ziemniaczaną, dodać mleko, wymieszać i wlać do gotującego się sera. Mieszać, najlepiej ręcznym mikserem i gotować do zgęstnienia.
7.Gorącym serem przełożyć placki. Ostatni, trzeci placek też cienko posmarować i posypać migdałami, lekko uprażonymi na suchej patelni. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Komentarze