Miód i musztarda to moje ulubione składniki jeśli chodzi o dana z grilla. Ich aromat i smak znajdziecie w moim grillowanym mięsie, jak i sałacie, całość podana z chrupiącymi warzywami
Miodowo-musztardowa sałatka z grillowaną piersią kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka płuczemy, osuszamy i usuwamy z nich błonki. Składniki marynaty wkładamy do miseczki i mieszamy aż do połączenia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso wkładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki, a najlepiej na całą noc.
2.Następnego dnia mięso grillujemy po kilka minut z każdej strony. Pomidory kroimy w kostkę (jeśli używamy pomidorków koktajlowych to wystarczy je pokroić na połówki), rzodkiewkę w plasterki, a paprykę w kostkę.
3.Składniki sosu wkładamy do miseczki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Na półmisek wykładamy porwaną sałatę, na niej układamy pokrojone w plastry piersi i pokrojone warzywa. Całość skrapiamy przygotowanym sosem i podajemy. Życzę smacznego :)
Komentarze