Miodownik jest ulubionym ciastem wszystkich członków mojej rodziny.Wyśmienity poczęstunek podczas domowych przyjęć,jest stałym gościem na naszym stole :)
Miodownik z kremową masą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka mieszamy z cukrem dodajemy ocet,sodę,miód ,masło i całość mieszamy .Ogrzewamy masę na parze wodnej cały czas mieszając,po wyrośnięciu masy odstawiamy dodajemy mąkę,zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części i pieczemy każdy blat 4-7 minut w 180°C.Krem-mleko zagęszczone słodzone mieszamy z kostką masła.kremową masą przekładamy upieczone miodowe blaty ciasta,a wierzch ostatniego smarujemy kremem czekoladowym ( do reszty kremu dodać kakao), wierzch ciasta można posypać przetartą czekoladę różnych kolorów (białe i ciemne)
Komentarze