Miodownik z kremem z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na kruche ciasto połączyć i wyrobić ciasto. Podzielić na trzy części. Jedną część ciasta przełożyć do blaszki. Piec w temperaturze 180 st. C. na złoty kolor. Następnie upiec drugą cześć ciasta w ten sam sposób.
Wszystkie składniki na masę orzechową zagotować. Na trzecie ciasto wyłożyć masę orzechową. Piec w temp. 180 st. C. przez 30-40 min.
Następnie zabieramy się za krem. Gotujemy kaszę mannę na mleku, dodając cukier waniliowy. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy ostudzoną kaszę.
Gotowe płaty ciasta przekładamy kremem. Na wierzchu powinno znaleźć się ciasto z orzechami.
Porady
Ciasto na początku jest twarde. Dlatego potrzeba mu czasu. Najlepsze jest dopiero po dwóch dniach :)
Komentarze