Miodowe - kawowe blaty przełożone puszystym kremem kefirowym na bazie budyniu, Ciasto miękkie, aromatyczne i pyszne, Idealne na święta i na niedzielne leniwe popołudnie.
Miodownik z kremem kefirowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto miodowe: Zagotować margarynę, miód i cukier. Do zimnej masy wbijać kolejno jajka utrzeć na puch. Do ciasta dołożyć mąkę wymieszaną z sodą i kawą dokładnie wymieszać mikserem. Gotowe ciasto podzielić na trzy równe części i upiec osobno na złoty kolor w 180 stopniach przez ok. 10 – 15 minut.
2.Krem kefirowy; Szklankę mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać budyń wraz z mąkami, wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać stopniowo zimny budyń i kefir. Utrzeć na puszysty gładki krem.
3.Przełożenie:
Każde ciasto posmarować powidłami i kremem. Wierzch polać polewą.
Komentarze