miodownik z gotowanym serem

4.48 (177 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasto na miodowym spodzie w gotowaną masą serową i polewa czekoladową to moje ulubione ciasto. Piekę je często, bo ma niebanalny smak i zawsze się udaje. To takie połaczenie miodownika z sernikiem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Z podanej ilości składników wychodzi duża blaszka 25*38 cm

    Składniki na ciasto:
    5 dag margaryny Palmy
    3 łyżki miodu
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    60 dag maki
    cukier waniliowy
    1,5 łyżeczki sody
    Masa serowa:
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    20 dag margaryny Palmy
    3 łyzki maki ziemniaczanej rozpuszczonej w
    1/3 szklanki mleka
    1 kg białego sera
Wystaw ocenę:

4.48 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Miodownik Desery

Miodownik z gotowanym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto: Margarynę rozpuścić z miodem, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodac makę i resztę składników. Zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, upiec 3 placki w 175*C przez około 25 minut
  • 2. Jajka, cukier i margarynę zagotować. Dodać mąkę ziemniaczaną, ser,
    Wyrabiać na ciepło i ciepłą masą przekładac placki. Polać polewą

Porady

Ciasto najlepiej upiec dwa dni przed podaniem, żeby odmiękło i przeszło smakami masy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować