Miodownik inaczej... z masą jabłkową.

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Sezon na jabłka trwa w najlepsze!polecam wiec miodownik z masą jabłkową!Miodownik inaczej.. czyli z masa jabłkowa jest naprawde smaczny , Połączenie 2 smaków -miód i jabłka- to traf w sedno! ciasto smakuje mi i reszcie rodziny , jest łatwe w wykonaniu i smaczne!

  • 45 min

Składniki:

  • ciasto miodowe:

    500g mąki,
    2 jajka,
    100g margaryny,
    5-6 łyżki miodu,
    2 łyżeczki sody,
    300g cukru pudru,
    2 łyżki śmietany

    na masę jabłkową:


    1,5 kg jabłek,
    1 galaretka agrestowa

    na wierzch:):cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Miodownik Desery

Miodownik inaczej... z masą jabłkową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę siekamy z masłem, następnie dodajemy sodę, miód, cukier, jajka i śmietanę i dokładnie wyrabiamy, ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy na wielkość blachy, kazde i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.



    Jabłka ścieramy na grubej tarce, przesmażamy tak samo jak na szarlotkę, następnie dodajemy do nich galaretkę agrestową na pierwszym placku równo rozsmarowujemy połowę ciepłej masy jabłkowej, przekładamy 2 plackiem, rozsmarowujemy resztę masy jabłkowej i przykładamy kolejnym plackiem .

    Przed podaniem posypujemy wierzch cukrem pudrem(poprzez sitko wtedy cukier równomiernie sie rozprowadzi)

Porady

Placek ten zostawiamy przynajmniej na noc, a najlepiej na 1 cały dzień, w lodówce. wtedy placek ten nasiąknie "jabłkami i będzie wilgotny miękki i pyszny)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować