Miodownik Kasi ;)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na stole wielkanocnym prócz miodownika zawsze jest któryś z moich serników np. idealny sernik z białą czekoladą a także idealna babka cytrynowa mojego Taty i sernik na krakersach mojej Mamy. To są takie przepisy, które, jeśli jeszcze nie próbowaliście, musicie zrobić. U nas to tradycja

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto; 600 g mąki
    70 g płynnego miodu <naturalnego>
    250 g cukru
    70 g margaryny
    3 całe jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    Masa; 1 ½ szklanki mleka
    5 łyżek grysiku
    150 g cukru
    120 g margaryny
    olejek arakowy
    Ponadto; Słoiczek powideł śliwkowych
    Polewa czekoladowa
    Wiórka kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miodownik kasi ;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód z margaryną rozetrzeć dodać do mąki z resztą składników i wyrobić. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części i upiec każde osobno. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut.
  • 2. Mleko zagotować z grysikiem i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać olejek i po łyżce ostudzonego grysiku ciągle ucierając.
  • 3. Układać warstwami; ciasto, powidła, masa, ciasto, powidła, masa, ciasto. Na koniec ciasto polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Najlepiej smakuję na drugi dzień gdy ciasto nasiąknie masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować