Ciasto z miodowo-orzechowa nutą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Upieklam na urodziny dla mojego siostrzenca,wszyscy byli zachwyceni i szybko ciasto zniklo z blachy

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    Pol szklanki cukru
    2 lyzki miodu prawdziwego gryczanego
    20 dkg masla
    2 lyzki mleka
    1 lyzeczka sody
    Masa z orzechow
    30 dkg mielonych orzechow włoskich
    2 lyzki miodu takiego jak do ciasta
    Pol szklanki cukru
    5 lyzek masla
    25 biszkoptow okraglych
    Masa budyniowa
    Pol litra mleka
    Pol szklanki cukru
    Po 2 lyzki maki pszennej i ziemniaczanej
    6 lyzek margaryny
    Ponadto
    Maly sloik powidel ze sliwek wlasnej roboty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z miodowo-orzechowa nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto z podanych skladnikow zagniesc ciasto,podzielic na 2 czesci,jedna rozwalkowac i upiec w temp.200 stopni 25 minut,drugie ciasto rozwalkowanedajemy na blache i smarujemy masa z orzechow maslo roztapiamy z cukrem i miodem,wsypujemy zmielane orzechy,chwilke gotujemy i pieczemy razem z ciastem w temp.200 stopni 25 minut.Masa budyniowa polowe z tego mleka zagotowujemy z cukrem,z reszta mleka roztrzepujemy maki i gotujemy jak budyn,gdy wystygnie ucieramy z margaryna.Przełożenie ciasta
    Ciasto bez dodatkow
    Powidlo
    Polowa masy
    Biszkopty poukładane obok siebie
    Druga polowa masy
    Ciasto z masa orzechowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować