Miodowa piramidka... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Rozwałkowujemy na wielkość blachy. Ciastem wykładamy wysmarowane blachy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 150 stopni ok. 20 min.
Każdy placek kroimy na 3 prostokąty o wymiarach 11x20 cm.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Przygotowane prostokąty smarujemy raz marmoladą, raz ubitą śmietaną. Układamy jeden na drugim. Odstawiamy na 30 min.
Gotowe ciasto przekrawamy po przekątnej, spody obu części smarujemy śmietaną - składamy do siebie - w piramidkę.
Całość smarujemy resztą śmietany, ozdabiamy gożdzikami, anyżem i laskami cynamonu.
Komentarze