MIODOWY OMLET BISZKOPTOWY z serkiem wiejskim i kaki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny, delikatny omlet, z serkiem wiejskim i słodkim owocem kaki. Idealna propozycja na śniadanie!

  • 30 min

Składniki:

  • 30g mąki pszennej pełnoziarnistej
    2 białka + 1 żółtko
    1/2 łyżki miodu
    szczypta soli
    + serek wiejski
    1/2 owocu kaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Omlet

Miodowy omlet biszkoptowy z serkiem wiejskim i kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoc kaki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Białka jajka ubić za pomocą miksera, ze szczyptą soli, na bardzo sztywną pianę. Dodać żółtko i dalej, ale już nieco wolniej, miksować, następnie dodać jeszcze mąkę i na samym końcu płynny miód. Całość delikatnie wymieszać, aż składniki się ze sobą połączą oraz powstanie gładka masa. Rozgrzać patelnię, delikatnie ją natłuścić (u mnie: olej z orzechów arachidowych), wylać masę. Smażyć pod przykryciem, na małym ogniu, przez kilka minut, aż środek będzie ścięty. Przewrócić na drugą stronę, po czym smażyć jeszcze przez chwilę (już bez przykrycia). Gotowego omleta przełożyć na talerz. Na omleta wyłożyć serek wiejski oraz pokrojony w plasterki owoc kaki. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować