Miodowy omlet biszkoptowy z serkiem wiejskim i kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoc kaki umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Białka jajka ubić za pomocą miksera, ze szczyptą soli, na bardzo sztywną pianę. Dodać żółtko i dalej, ale już nieco wolniej, miksować, następnie dodać jeszcze mąkę i na samym końcu płynny miód. Całość delikatnie wymieszać, aż składniki się ze sobą połączą oraz powstanie gładka masa. Rozgrzać patelnię, delikatnie ją natłuścić (u mnie: olej z orzechów arachidowych), wylać masę. Smażyć pod przykryciem, na małym ogniu, przez kilka minut, aż środek będzie ścięty. Przewrócić na drugą stronę, po czym smażyć jeszcze przez chwilę (już bez przykrycia). Gotowego omleta przełożyć na talerz. Na omleta wyłożyć serek wiejski oraz pokrojony w plasterki owoc kaki. Podawać.
Komentarze