Miniszklaneczki z musem czekoladowym i musem z Almette Fruit z wiśnią i żurawiną

0 (0 ocen)

Szybki deser z czekoladą

Składniki:

  • Mus czekoladowy
    200 g gorzkiej czekolady min. 60% kakao
    6 jajek
    60 g cukru pudru
    skórka otarta z 1 pomarańczy

    Mus wiśniowy
    1 serek Almette fruit z wiśnią i żurawiną
    1/2 jogurtu


    Porcja na 2 osoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miniszklaneczki z musem czekoladowym i musem z almette fruit z wiśnią i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj skórkę otartą z pomarańczy, wymieszaj. Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj wraz z cukrem na puszystą masę. Białka ubij na sztywno. Połącz masę czekoladową z żółtkami i stopniowo dodawaj pianę z białek. Całość delikatnie zamieszaj.
  • 2. Serek Almette fruit z wiśnią i żurawiną połącz z jogurtem.
  • 3. Przygotuj kieliszek do wódki 60ml lub 100ml albo szklankę do whisky. W przygotowanym kieliszku/szklance ułóż najpierw warstwę musu czekoladowego, następnie warstwę serka oraz ponownie warstwę musu czekoladowego i na koniec warstwę serka Almette fruit. Na samym końcu dodaj wisienkę.
  • 4. Deser schładzaj w lodówce przez ok. 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Materiały promocyjne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować