Miniszklaneczki z musem czekoladowym i musem z almette fruit z wiśnią i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj skórkę otartą z pomarańczy, wymieszaj. Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj wraz z cukrem na puszystą masę. Białka ubij na sztywno. Połącz masę czekoladową z żółtkami i stopniowo dodawaj pianę z białek. Całość delikatnie zamieszaj.
2.Serek Almette fruit z wiśnią i żurawiną połącz z jogurtem.
3.Przygotuj kieliszek do wódki 60ml lub 100ml albo szklankę do whisky. W przygotowanym kieliszku/szklance ułóż najpierw warstwę musu czekoladowego, następnie warstwę serka oraz ponownie warstwę musu czekoladowego i na koniec warstwę serka Almette fruit. Na samym końcu dodaj wisienkę.
Komentarze