Miniaturowe pizzerki z kaszy manny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pizzerki na jeden kęs :) Idealne na imprezową przekąskę :)

Składniki:

  • 200 g kaszy manny
    50 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej
    20 g świeżych drożdży
    150 ml mleka
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki oregano

    ketchup pikantny
    pikantna oliwa z oliwek
    salami
    mozzarella
    czarne oliwki
    gorgonzola
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza

Miniaturowe pizzerki z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z kaszą.

    Dodajemy oregano i mieszamy.

    Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim świeże drożdże.

    Następnie wraz z oliwą z oliwek dodajemy do kaszy.

    Dokładnie mieszamy.

    Blat podsypujemy mąką i wyrabiamy ciasto.

    Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości.
  • 2. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy dosyć cienko i za pomocą niewielkiej szklanki wykrawamy kółeczka.

    Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

    Za pomocą silikonowego pędzelka każde kółeczko smarujemy niewielką ilością pikantnej oliwy z oliwek.

    Następnie smarujemy je pikantnym ketchupem.
  • 3. Na każdej pizzerce układamy po plasterku salami.

    Posypujemy mozzarellą i malutkimi kawałeczkami gorgonzoli.

    Na wierzchu układamy po plasterku czarnej oliwki.
  • 4. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

    Możemy podać z ketchupem bądź innym sosem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować