Mini zapiekanki z suszonymi pomidorami i mozzarellą

4.51 (179 ocen)

  • 20 min

Świetny pomysł na małą przekąskę na przyjęcie ze znajomymi. Znikają z talerzy w kilka chwil. Przyrządzisz je również w kilka chwil.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 bagietka czosnkowa
    - 1 kulka sera mozzarella (125 g)
    - 10 suszonych pomidorów
    - 3 plasterki salami
    - 1 kabanos
    - garść rukoli
    - 10 listków świeżej bazylii
    - sól, pieprz świeżo mielony, cząber

    do sosu:
    - 3 ząbki czosnki
    - szczypta cząbru
    - 3 łyżki ketchupu
    - 2 łyżki koncentratu
Wystaw ocenę:

4.51 (179 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki

Mini zapiekanki z suszonymi pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ZAPIEKANKI 1. SKŁADNIKI SOSU MIESZAMY ZE SOBĄ I SMARUJEMY NIM POKROJONĄ NA "SKIBKI" BAGIETKĘ.
  • KROK 2 2. SALAMI KROIMY NA 4 CZĘŚCI UKŁADAMY PO JEDNYM TRÓJKĄCIE NA KAŻDEJ SKIBCE. NA DRUGIEJ POŁOWIE SKIBKI UKŁADAMY PO PLASTERKU MOZZARELLI.
    NA MOZZARELLĘ KŁADZIEMY SUSZONEGO POMIDORA.
  • KROK 3 3. NA SKIBKI KŁADZIEMY RÓWNIEŻ ŚWIEŻĄ RUKOLĘ ORAZ POKROJONEGO W PLASTERKI KABANOSA.
  • KROK 4 4. PRZYPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM I CZĄBREM.

    ZAPIEKAMY PRZEZ OKOŁO 15 MINUT W NAGRZANYM DO 180 ST. PIEKARNIKU.
  • ZAPEKANKI Z SUSZONYMI POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 5. GOTOWE ZAPIEKANKI PRZYOZDABIAMY LISTKAMI ŚWIEŻEJ BAZYLII.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować