Mini tarty z serowym nadzieniem

0 (0 ocen)

Kruche ciasto wypełnione nadzieniem z sera i dyni, posypane płatkami migdału, taki deser na kilka kęsów

Składniki:

  • Na 12 sztuk
    Ciasto:
    25 dag mąki
    1/2 kostki margaryny
    2 łyżki cukru
    żółtko
    łyżka śmietany- opcjonalnie

    Nadzienie:
    12 dag twarogu półtłustego
    1/2 szkl. musu z dyni pieczonej
    3 łyżki cukru
    1 jajko
    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    pół łyżeczki imbiru
    migdały w płatkach ok. 4 łyżki
    kakao do posypania ok 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki Desery

Mini tarty z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtko i cukier, szybko zagnieść ciasto, jeśli jest bardzo twarde i nie chce się skleić , dodać śmietanę. Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić na pół godziny do lodówki.
  • 2. W tym czasie zrobić farsz, ser zmiksować z musem z dyni. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać do sera, wymieszać. Z białka ubić pianę połączyć ją z mąką ziemniaczaną, a potem delikatnie wymieszać z nadzieniem.
    Przyprawić imbirem.
  • 3. Ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm, wykrawać krążki i wylepić foremki tartaletki wysmarowane lekko tłuszczem.
    Podpiec 10 minut w temperaturze 180 *C.
    Spód ciasta posypać przez sitko kakao (zapobiegnie to wilgotnieniu ciasta od farszu i ciasteczko będzie ładniej wyglądać)
    Wyłożyć farsz, posypać płatkami migdałów, zapiec jeszcze ok , 15-20 minut w 175 *C

Porady

Jeśli ktoś lubi słodsze ciasta może dodać więcej cukru do farszu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Migdały Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować