Puszyste mini serniczki z ciasteczkami Oreo, które nadają im niepowtarzalny smak! Bardzo kremowe i delikatne. Polecam! Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki.
Składniki:
15 ciastek Oreo + 6 pokruszonych
500 g. twarogu zmielonego z wiaderka
½ szkl. śmietany 18% w temperaturze pokojowej
½ szkl. cukru
1 jajko w temperaturze pokojowej
1 białko w temperaturze pokojowej
½ łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
Mini serniczki oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Twaróg wymieszać trzepaczką z jajkiem, białkiem, cukrem, ekstraktem, solą, przesianą mąką i śmietaną do połączenia. Wsypać 6 pokruszonych Oreo i ponownie wymieszać.
2.1. Na dnie 15 papilotek umieścić po jednym ciastku Oreo. Na ciastko wylać masę serową do ¾ wysokości papilotek.
3.1. Piec w 160st.C około 20-30 minut. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Ostudzone mini serniczki schłodzić w lodówce minimum 4 godziny. Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną i posypać pokruszonymi ciastkami Oreo. Smacznego!
Komentarze