Mini serniczki kremowe na ciasteczkowym spodzie

0 (0 ocen)

Ach te słodkości...Mąż stwierdził, że te ciacha smakują jak gofry latem nad Bałtykiem, bo są i borówki i bitą śmietaną i coś chrupiącego. Mimo, że zawierają prawdziwy twaróg to nie są ciężkie jak tradycyjne serniki. Możesz dodać każde owoce.

Składniki:

  • 400 gram twarogu półtłustego
    150 ml mleka
    400 gram kremówki 30%
    4 łyżeczki żelatyny
    200 gram ciastek typu Oreo( ja dałam La creme dostępne w sieci Kaufland na wagę
    pół szklanki cukru pudru
    listki mięty do przybrania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Mini serniczki kremowe na ciasteczkowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namaczamy w wodzie (kilka łyżeczekwody, żeby tworzyła konsystencję jak kisiel) a jak napęcznieje podgrzewam, cały czas mieszając. UWAGA - NIE ZAGOTOWAĆ!!!!
  • 2. Ser blendujemy z mlekiem na gładki krem. Schłodzoną przynajmniej całą noc w lodówce kremówkę ubijamy. Jak zacznie tężeć dodajemy łyżka po łyżce puder. Kolejno - również stopniowo - ser.
  • 3. Do foremki na muffinki wkładamy papilotki.Markizy rozgniatamy wałkiem do ciasta lub w malakserze i powstałym okruchami wykładamy papilotki. Najłatwiej ubija się plastikową łyżeczką. Od razu wykładamy masę serową, dodajemy na wierzch owoce i wkładamy na conajmniej 12 ha do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować