Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki (troszkę go zmodyfikowałam). Małe, malinowe serniczki. Bardzo puszyste i aksamitne. Pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Serdecznie polecam!
Składniki:
Masa serowa:
400 g twarogu półtłustego, zmielonego w temperaturze pokojowej
100 ml mleka skondensowanego słodzonego w temperaturze pokojowej
1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 łyżeczka cukru waniliowego
1 duże jajko w temperaturze pokojowej
2 łyżki cukru
Mini serniczki z malinowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa: Twaróg wymieszać z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej masy. Przelać ją do papilotek włożonych do blaszki na muffiny.
2. Malinowe puree: Maliny zmiksować z cukrem pudrem blenderem lub w malakserze, do uzyskania musu/ puree. Malinowy mus wyłożyć na masę serową. Wykałaczką zrobić w mini serniczkach esy – floresy. Piec w 150st.C około 25-30 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!
Komentarze