Mini pizzerinki francuskie

0 (0 ocen)

Jeśli znudziły Wam się pomidory w tradycyjnej postaci, polecam przygotować z nich pieczoną przekąskę. Jest przy niej nieco więcej pracy, ale smak rekompensuje wszystko. Zakąskę dekorujemy obowiązkowo świeżą bazylią.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
    • 2-3 pomidory,
    • Kilka drobnych kostek sera feta,
    • Suszona bazylia do posypania,
    • Jajko do smarowania pizzerinek,
    • Kilka listków bazylii do dekoracji,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Mini pizzerinki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Ciasto francuskie należy rozwinąć. Pomidory kroimy w plasterki około 0,4 cm. Za pomocą szklanki lub innego naczynia wycinamy z ciasta koła o średnicy nieco większej niż średnica plasterków pomidorowych.
    Gotowe krążki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Następnie układamy na nich pomidor, a na pomidorze po kilka kostek sera feta. Całość posypujemy suszoną bazylią. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut w 200°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Ciasto francuskie Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować