Mini pizze ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. drożdże z cukrem, rozpuścić w ciepłej wodzie (200 ml ). Mąka, sól, i olej połączyć w jednej misce. Wlać do niej tam rozpuszczone drożdże. Zagnieść na gladkie ciasto. W ramach potrzeby dodać kolejne 50ml wody(ciepłej). Ciasto zostawić do podrośnięcia (około 1h), ciasto winne byc przykryte i pozostawione w ciepłym miejscu.
2. ciasto podzielić na 8 części (lub więcej, wedle uznania) i stworzyć placki w takim sposób by nie wypadało nadzienie (z grubszą krawędzią).
3. w tym czasie ser kozi połączćc z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Jeśli potrzeba dodać troche jogurtu. Masa powinna być łatwa do smarowania.
4. Każdy placek posmarować masą serową. Na tym polozyć kilka plastrów ziemniaków. Na samej górze pokruszyć trochę sera
Komentarze