Mini Paschy Wielkanocne

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mini Paschy Wielkanocne wykonane w silikonowej formie do muffinek. Idealne na Święta Wielkanocne.

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 50 gramów
    - Ser biały: 250 gramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier: 0.25 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - Żelatyna: 0.5 łyżki
    - ananas kolorowy: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mini paschy wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać miękką margarynę i ciągle miksując dodawać po łyżce sera. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki ugotowanej zimnej wody. Gdy napęcznieje dodać ponownie 1/4 szklanki gorącej wody i energicznie wymieszać, aż się rozpuści. Dodać do żelatyny łyżkę masy serowej i wymieszać, a następnie wlać do masy serowej i miksować ok 3 min. Po tym czasie rozlać - ja użyłam silikonowej formy do muffinek. Wsypać na dno formy ananasa zalać do połowy masą serową i ponownie wsypać ananas i zalać masą. Wstawić na ok 12h. do lodówki. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować