Mini paschy wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko zagotować z laską wanilii. Jajka połączyć ze śmietaną, wlać na gotujące się mleko, zmiejszyć gaz, dodać sok z cytryny i gotować powolutku, do wytrącenia się serka.
Wystudzić. Sito wyłożyć gazą, wylać ostrożnie masę serową i odstawić do odcieknięcia, najlepiej na całą noc.
2.Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać partiami serek. Połączyć z posiekaną czekoladą.
3.Miseczki (u mnie chińskie filiżanki do herbaty) wyłożyć dokładnie folią do żywności, w każdą wkładać porcję serka do 4/5 wysokości.
Galaretę rozpuścić, wystudzić i jak zacznie tężeć, dopełnić nią miseczki z serkiem. Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Po zastygnięciu wyjmować delikatnie z miseczek, chwytając za końce folii, którą następnie delikatnie zdejmujemy z naszej paschy.
Podajemy z truskawkami.
Komentarze