Mini kotleciki curry

5 (198 ocen)

  • 40 min

Pyszne i aromatyczne kotlety mielone z przyprawą curry.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g szynki wieprzowej
    4 małe jajka
    bułka tarta do zagęszczenia masy i do panierki
    2 łyżki przyprawy CURRY
    sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Mini kotleciki curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy na gładką masę, wbijamy jajka, dodajemy curry, sól i pieprz. Masę zagęszczamy bułką tartą w ilości według uznania.
  • 2. W nawilżonych wodą dłoniach formujemy małe kotleciki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia, potem pod przytkryciem na wolnym ogniu.

Porady

Do masy można dodać zrumienioną na maśle cebulę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawa curry Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować