1.przygotowanie jest dziecinnie proste! na początek proponuję przygotować sobie wszystkie składniki: parówki pokroić w grube plastry, oliwki wyjąc z zalewy, żółty ser pokroić w kostkę i posypać przyprawami: czuprycą i papryką. jeśli nie dysponujecie czuprycą możecie zastąpić ją z powodzeniem bazylią. warzywa pokroić w kostkę, paski, kształt dowolny, byle cieszył oko ;) chleb - pokroić w kwadraty lub prostokąty, niewielkiej wielkości. połowę z nich posmarować serkiem, resztę pastellą. i teraz pozwólcie wyobraźni działać! kierujcie się jedynie zasadą: kanapka składa się z 2 części: "konkreta", czyli żółtego sera lub parówki lub oliwki i "dodatku", czyli pomidora lub papryki. możecie podpierać się zdjęciem, powiem, że takie połączenie się doskonale sprawdziło! goście byli zadowoleni! i podpowiadam jeszcze, oliwki doskonale komponują się z pastella krewetkową! na koniec proponuje posypac wszystkie kanapini przyprawami, będą ładnie wyglądać! bon apetit!
Komentarze