Mintaj w omlecie z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z mintaja przekrawamy na pół posypujemy przyprawą do ryby. Obtaczamy w mące, 1 rozmąconym jaju z łyżką mleka i bułce tartej. Smażymy.
2.2 jajka roztrzepujemy z łyżką mleka i 2 łyżkami bułki tartej, odrobinę solimy i dosypujemy szczyptę siekanej natki pietruszki. Wlewamy na patelnię z rozgrzanym olejem i posypujemy kukurydzą. Wszystko przykrywamy pokrywką i smażymy na bardzo malutkim ogniu, do momentu, aż jaja z będą idealnie ścięte z wierzchu.
3.Omlet wykładamy na talerz spodem do góry, smarujemy keczupem na to kładziemy naszą rybę i zawijamy. Wierzch możemy polać majonezem.
Porady
Jeżeli wierzch naszego omletu wydaje nam się nie dostatecznie ścięty, możemy przewrócić go na chwilę na rozgrzanej jeszcze patelni.
Komentarze