Mintaj w cieście z pieczarkami

4.5 (142 ocen)

pyszna rybka ............

Składniki:

  • * 1 kg fileta z mintaja
    * 0,5 kg pieczarek
    * sól
    * pieprz
    * olej
    * 10 dkg mąki
    * 2 jajka
    * woda
    * mąka do obtaczania ryby
    * 0,5 kostki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj w cieście z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy.
  • 2. Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
  • 3.
    Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
  • 4. Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
  • 5. W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
  • 6. Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.

Porady

Ryba najlepiej smakuje gorąca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować