Ciasto nieco zapomniane, niestety najczęściej można spotkać na weselach- a szkoda. U mnie ostatnio wróciło do łask :)
3 (1 ocen)
Porady
W związku z tym, że ciasta są dwa, można robić równocześnie w dwóch garnuszkach, żeby ostygło, a potem już szybciutko pójdzie wymieszanie reszty składników do pierwszego ciasta (szybko myjemy miskę i mieszadła od miksera) i wymieszanie drugiego ciasta. Wstawić 2 blaszki na raz do piekarnika, o ile mamy dwie takie same. Zaoszczędzimy czas, a pierwszemu ciastu nic się nie stanie jak poczeka 5 min na drugie :) Osoby, które krem cytrynowy robią po raz pierwszy, powinny użyć kwasku, ponieważ przy soku z cytryny trzeba bardzo uważać z ilością dodawanych kropli, żeby krem się nie zważył a jednak miał smak wystarczająco cytrynowy
Komentarze