Jeśli zostaje wam kilka białek, to koniecznie zróbcie marcepanowego mazurka. Jest niesamowicie smaczny, bardzo aromatyczny, delikatny i dzięki migdałom lekko wilgotny. Mazurek jest prosty i szybki w przygotowaniu, co powinno dodatkowo zachęcić do jego wykonania.
0 (0 ocen)
Porady
W czasie wypieków świątecznych często zostaje nam dużo białek i nie zawsze wiemy co z nimi robić. Najczęściej pierwsza myśl jaka nam przychodzi do głowy, to beziki lub makaroniki. Ja dla odmiany polecam wykorzystać je do przygotowania mazurka. Tak, tak właśnie mazurka i to nie byle jakiego, mam na myśli mazurka marcepanowego, dekorowanego białą czekoladą i migdałami. Jest niesamowicie smaczny, bardzo aromatyczny, delikatny i dzięki migdałom lekko wilgotny. Mazurek jest prosty i szybki w przygotowaniu, co powinno dodatkowo zachęcić do jego wykonania. Przepis autorski Esmeralda Ze Smakiem na Świąteczne wypieki
Komentarze