Maxi King

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Ciasto rozpływa się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • Masa mleczna:
    1 margaryna
    5 łyżek cukru pudru
    2 serki waniliowe homogenizowane
    3 szkl. mleka w proszku
    2 łyżeczki żelatyny
    Oraz:
    1 puszka masy kajmakowej
    1 duża paczka herbatników (35 dag)
    2 czekolady mleczne
    120 ml śmietanki kremówki
    20 dag orzeszków ziemnych niesolonych
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maxi king - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodawać na przemian serek i mleko w proszku. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w ¼ szkl. gorącej wody. Utrzeć na gładki krem.
  • 2. W blasze (23x30) wyłożonej folią spożywczą ułożyć warstwę herbatników.
    Na nich rozsmarować połowę masy mlecznej. Ułożyć kolejną warstwę ciastek. Rozsmarować masę kajmakową. Ponownie ułożyć herbatniki, a na nie wyłożyć pozostałą masę mleczną i znów warstwę ciastek.
  • 3. Zrobić polewę: czekolady połamać i wraz ze śmietanką roztopić w kąpieli wodnej. Na ostatnią warstwę herbatników wysypać orzeszki. Na nie wylać lekko wystudzoną polewę. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować