matiasy z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą w oleju rzepakowym...

4.47 (205 ocen)

pyszne matiasy......SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • 7 sztuk matiasy,
    2 większe ogórki kiszone,
    1 większa cebula czerwona,
    - ile potrzeba olej rzepakowy,
    - ile potrzeba pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.47 (205 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Matiasy z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą w oleju rzepakowym... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. matiasy wymoczyć w letniej wodzie z mlekiem ze 2 razy po 30 minut wylewając wodę...

    wymoczone matiasy osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 3-4 cm kawałki...

    ogórki kiszone pokroić na plasterki cienkie i przekroić je na pół...

    czerwoną cebulę przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki...

    w misce układać warstwami: matiasy - ogórki z cebulą - posypać pieprzem...

    ja mam trzy warstwy w misce i zalać je olejem rzepakowym w ilości wg uznania...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować