Masło czosnkowo-rozmarynowe

0 (0 ocen)

Pyszne masło nie tylko do chleba, ale również do ziemniaków z grilla.

Składniki:

  • 1 kostka masła
    2 duże ząbki czosnku
    4 gałązki rozmarynu
    szczypta soli

Masło czosnkowo-rozmarynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy, listki rozmarynu odrywamy od gałązek. To wszystko kładziemy do moździerza i wsypujemy szczyptę soli. Wszystkie składniki ścieramy ze sobą. Następnie dodajemy do masła, które powinno mieć temperaturę pokojową i mieszamy to wszystko w miseczce. Gdy wszystkie składniki mamy połączone ze sobą masło kładziemy do foremki np. małej babki czy filiżanki wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do lodówki, aby masło się schłodziło. Gdy się schłodzi wykładamy masło na talerzyk odciągając folię.

Komentarze

Podobne przepisy