Maślaki w śmietanie

4.5 (180 ocen)

pyszny i szybki sos (przygotowane z domowej mrożonki)

Składniki:

  • ok. 1 kg mrożonych maślaków, mogą być świeże
    1 cebula
    1-2 lyżki masła lub margaryny
    ok. 3/4 szklanki śmietany 30%
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos grzybowy

Maślaki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maślaki w śmietanie-podsmażanie 1. Podsmażyć poszatkowaną cebulkę na maśle, dodać grzyby, poddusić i poczekać aż odparują.
  • 2. Dodać śmietanę, sól i pieprz do smaku. Podawać z pieczywem, makaronem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślak Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować