cisto na pierogi jest delikatne-rozpływa się w ustach.Farsz można zmieniać w zależności od upodobań
60 min
Składniki:
Na ciasto:1kg mąki,3 całe jaja,ok.0,8l.maślanki naturalnej.Farsz:1kg.pieczarek,1kg cebuli,4 duże papryki.Wszystko kroimy i smażymy na oleju.Po ostygnięciu mielimy przez maszynkę,doprawiamy solą,pieprzem i dowolnymi ziołami.W celu zagęszczenia farszu dosypujemy trochę bułki tartej
Maślankowe pierogi z farszem paprykowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto zagniatamy jak na kluski.Rzwałkowujemy na jak najcieńszy placek i wycinamy większa szklanką koła.Nakładamy farsz i zlepiamy.Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia.Najlepiej smakują na drugi dzień odsmażone na złoty kolor
Komentarze