Maślane ciasteczka z marmolada i kokosem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Chrupiące ciasteczka w połączeniu z owocową marmoladą to idealna przekąska dla każdego łasucha ;-)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
    50 dgk margaryny
    4 łyżki ocru
    25 dkg cukru pudru
    5 żółtek
    1 opakowanie proszku do pieczenia
    25 dkg wiórków kokosowych
    marmolada

Maślane ciasteczka z marmolada i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka roztrzepane z cukrem pudrem, ocet, proszek do pieczenia i zarobić ciasto.
  • 2. Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać foremką ciastka-jedno z dziurką, drugie całe.
  • 3. Ciastka z dziurką zamoczyć w białku i kokosie.
  • 4. Piec na złoty kolor 15-20 minut w temp 180 stopni.
    Po upieczeniu przełożyć marmoladą.

Komentarze

Podobne przepisy