maślana jajecznica z cebulką na grzance!

5 (194 ocen)

  • Dla 1 osoby

Bo prosto nie znaczy nudnie! Prosto znaczy smacznie. Jajecznica, która pachnie dzieciństwem. Z przepisu ukochanego dziadka.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 kromki chleba (u mnie: orkiszowy)
    2 (duże) jajka
    1 łyżka masła
    1/2 cebuli szalotki
    szczypta soli gruboziarnistej
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Maślana jajecznica z cebulką na grzance! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patelnię dobrze rozgrzać i rozpuścić na niej masło. Cebulę obrać, drobno posiekać i wrzucić na rozgrzane masło. Podsmażać przez kilka minut, aż do zeszklenia. Wbić jajka, posolić i smażyć na małym ogniu, aż do ścięcia, co jakiś czas mieszając. W tym czasie przygotować również grzanki: chleb opiec w tosterze. Gotową jajecznicę wyłożyć na grzanki (posmarowane masłem!), wierzch jeszce odrobinę posolić i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować