1.Ciasto: wszystkie składniki ciasta oprócz kakao zagnieść ze sobą.Podzielić na 2 częsci: do jednej dodać kakao .Ciasto kakaowe podzielić na 2 częsci i jedną włożyć do zamrażalnika.
2.Białe ciasto włożyć do blaszki natłuszczonej olejem na to rozsmarować powidła ,przykryć ciemnym ciastem.
3.Masa serowa : margaryne z cukrem ubić na pulchną masę stopniowo dodawać ser i żółtka, a na koniec pianę z 4 białek.
Masę rozsmarować na ciemnym cieście.
4.Różówa piana: 4 białka, które pozostały z ciasta ubić z cukrem na sztywną pianę , dodać ksiel i wymieszać.
Przełożyć na masę serową.Następnie na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ldrugą częsć ciasta ciemnego
5.Włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do 180*C .Piec ok 40 min ale obserwować czy się za bardzo nie zrumieni.
Komentarze