Marchewki z ciasta francuskiego

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

efektownie się prezentują można je wypełnić ulubiona sałatką lub pastą

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto francuskie 500 g
    sok marchewkowy +sok pomidorowy
    ulubiona sałatka lub pasta do wypełnienia marchewek
    natka pietruszki lub koperek do zrobienia natki

    foremki do pieczenia rurek
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marchewki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto francuskie rozwijamy, za pomocą radełka lub noża kroimy paski 1,5-2 cm .najlepiej razem z papierem, w który opakowane było ciasto
  • image-1unh1jx 2. foremki smarujemy dokładnie margaryną i owijamy każdą paskami ciasta i wstawiamy do formy
  • image-1bs5mln 3. ciasto nawinięte na foremki smarujemy białkiem jajka i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C. piekarnika i pieczemy do uzyskania złotego koloru ok. 15 minut
  • image-0641y59 4. po upieczeniu zdejmujemy ciasto z foremek, gdy wystygnie malujemy sokiem i wypełniamy środek ulubioną sałatką, układamy na talerzu lub salaterce, dodajemy natkę pietruszki lub koperek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować