Marchewka z rzodkiewką i słonecznikiem

0 (0 ocen)

Zdrowy dodatek do mięsa albo lekka przekąska.

Składniki:

  • 6 marchewek
    10 rzodkiewek
    100 g słonecznika
    sól, pieprz
    50 g masła
    natka pietruszki

Marchewka z rzodkiewką i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, rzodkiewkę myjemy i kroimy także w plasterki. Warzywa gotujemy al. dente w osolonej wodzie, osączamy.
  • 2. Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni. Masło topimy i dodajemy słonecznik. Po kilku minutach dodajemy warzywa i dokładnie mieszamy, smażymy kolejne 5 minut. Przed podaniem doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy