Marchewka z rzodkiewką na ciepło

0 (0 ocen)

Słodko - kwaśna sałatka na ciepło z dodatkiem niezwykle aromatycznego lubczyku.

Składniki:

  • 350 g młodej marchewki (mała okrągła lub zwykła pokrojona w grube plastry)
    1 pęczek rzodkiewki (łącznie 150g)
    1 pęczek lubczyku
    1 pęczek natki pietruszki
    3 łyżki oleju
    2 łyżki soku z cytryny lub octu
    1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
    1 łyżka cukru
    szczypta imbiru
    sól do smaku

Marchewka z rzodkiewką na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewka z rzodkiewką na ciepło 1. Na rozgrzany olej wrzucić oskrobaną marchewkę i pokrojoną na ćwiartki rzodkiewkę. Smażyć 5 min, mieszając. Następnie dodać sok z cytryny, Vegetę i cukier. Dusić 10 min.
  • Marchewka z rzodkiewką na ciepło 2. Po tym czasie dołożyć posiekaną zieleninę, wymieszać i jeszcze chwilę dusić. Sałatkę doprawić do smaku solą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy