Marchewka z pietruszką – jarzynka

0 (0 ocen)

  • 5 min

Z angielskiej kuchni .Początkowo zestawienie wydawało mi się z lekka egzotyczne. Pietruszka raczej nie jest traktowana u nas jako warzywo na jarzynkę . I to jest błąd . Jest przepyszna .

  • 5 min

Składniki:

  • 5 marchewek
    1 pietruszka
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli

Marchewka z pietruszką – jarzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszkę obrać .Marchewkę pokroić w cienkie plasterki , a pietruszkę w pół plasterki . Zalać niewielką ilością wody ( tak by zakryła warzywa , osolić , ocukrzyć i gotować 15 minut . Odcedzić . Dodać masło Przez moment dusić potrząsając garnuszkiem by obtoczyły się dobrze w maśle .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy