Marchewka z brokułem na masełku z bułką tartą

4.5 (177 ocen)

  • 15 min

Jarzynka na ciepło na masełku z dodatkiem tartej bułki i odrobiny tymianku . Polecam do obiadku , pasuje do ryżu i ziemniaków

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg marchewki
    1 brokuł
    3 łyżki masła
    4 łyżki bułki tartej
    tymianek
    Sól morska
    pieprz czarny młotkowany z kolendrą
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewka z brokułem na masełku z bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i kroimy w równą kosteczkę . Brokuła myjemy i kroimy na małe różyczki. Do garnka wlewamy wodę , solimy do smaku i wkładamy pokrojoną marchewkę. Gotujemy ok 8 min. Po tym czasie dokładamy brokuła i gotujemy ok 6 min.
  • 2. Woda z gotowania powinna nam się zredukować , jeżeli nie odlewamy ją. Dodajemy masło i mieszamy warzywa. Doprawiamy pieprzem ,kolendrą i tymiankiem do smaku. Na koniec wsypujemy bułkę tartą i wszystko razem mieszamy. Podajemy na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować