Marchewka w panierce

4.49 (190 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubiłam tę marchewkę będąc dzieckiem i nadal często ją przygotowuję.

  • 20 min

Składniki:

  • marchew
    jajka do panierki
    bułka tarta do panierki
    przyprawa kuchenna
    olej do smażenia
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marchewka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, umyć, pokroić wzdłuż w plastry i obgotować w wodzie z dodatkiem przyprawy kuchennej. Marchew powinna być lekko niedogotowana. Marchew osączyć i przestudzić. Jajka roztrzepać z dodatkiem pieprzu i vegety. Na patelni rozgrzać olej. Marchew panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować