Marchewkowe roladki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Danie leciutkie, lekkostrawne nadaje się dla dzieci i osób walczących z nadwagą.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 10 kawałków, dość grubej i prostej marchewki (8-10 cm długości)
    podwójny filet z piersi kurczaka
    2 łyżeczki curry
    2 łyżeczki bazylii
    2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    dodatkowo:
    1 szklanka wody
    1 szczypta, większa soli
    1/4 łyżeczki cukru
    zielony koperek

Marchewkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowe roladki 1. Marchewkę oskrobać i przy pomocy specjalnej spiralki wydrążyć środek (który możemy schrupać na surowo)
  • 2. Mięso pokroić w małą kostkę, posypać przyprawami, dolać sok cytrynowy i dokładnie wymieszać zostawić na około 1 godz.
  • Marchewkowe roladki 3. Następnie mięsem napełnić otwory w marchewkach, ułożyć płasko w garnku, zalać wodą z odrobiną cukru i soli
  • 4. Dusić pod przykryciem w zależności od wielkości marchewki do 30 min. Podawać z ziemniakami z wody posypane zielonym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy