MARCHEWKOWE RACUSZKI Z ZIELONYM JABŁKIEM I BITĄ ŚMIETANĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min

Soczysta ( koniecznie ) marchew połączona z zielonymi jabłkami ( jednymi z moich ulubionych ! ) przygotowana w formie smakowitych placuszków jest świetnym pomysłem na lekki obiad, albo np. podwieczorek czy też przekąskę na pikniku.

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * marchew ( soczysta ) – 2 szt

    * zielone jabłko – 1 szt

    * mąka pszenna – 3 łyżki

    * jajko – 1 szt

    * cukier – 2 łyżki

    * sól – 1 szczypta

    * olej do smażenia

    DODATKOWO:

    *śmietana 36% – 150 ml

    * cukier puder – 2 łyżki

    * limonka – 1 szt

Marchewkowe racuszki z zielonym jabłkiem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    PLACUSZKI:

    Obraną marchew i nieobrane jabłko trzemy na grubych oczkach.

    Dodajemy mąkę , duże jajko, cukier i szczyptę soli – wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.

    DODATKOWO:

    Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem oraz skórką startą z limonki oraz łyżką soku.

    Podajemy z racuszkami!

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy