Nadziewane rurki - marchewki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Marcheweczki są pyszną i urocza propozycją na kolację

  • 40 min

Składniki:

  • 2 op.gotowego ciasta francuskiego,1 jajko,troszkę pomarańczowego barwnika spożywczego(ale niekoniecznie) ,liście sałaty rukoli.Masa jajeczna do nadzienia: 4jajka ugotowane na twardo,50gram białego sera,4łyżki majonezu,2 duże serki topione(kostki),sól,pieprz do smaku,szczypta chili.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pasta jajeczna

Nadziewane rurki - marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić w paski szer.2cm (od węższej strony),podwijać pod spód tworząc ruloniki i owijać natłuszczone foremki do piecz. rurek .Nawijać ruloniki obok siebie ,łączeniem do dołu .Posmarować roztrzepanym jajkiem z barwnikiem pomarańczowym.Piec ok.20min.w temp.180st.C.do zrumienienia.Po upieczeniu zdjąć z foremek i nadziewać masą jajeczną w szprycy i ozdobić rukolą (nać). Masa jajeczna-wszystkie składniki zmiksować na gładko.

Porady

Do tych marchewek pasuje gorący czerwony barszczyk.Nadzienie możemy modyfikować,np farsz pasztecikowy lub pieczarkowo-cebulowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować